Butik

Silentium Det godas skattkammare - Kallistos Ware Det godas skattkammare av metropoliten Kallistos Ware är en introduktion till den unika samlingsvolym som kallas Filokalia, med texter från 300-talet till 1300-talet. Filokalia utgör en vägledning till bön och ett rikt inre liv, och den betraktas i ortodox tradition som den viktigaste boken vid sidan av Bibeln. 0 stars, based on 0 reviews 0 5
120.00 kr

Hem / Butik

Det godas skattkammare - Kallistos Ware

120 kr
Det godas skattkammare - Kallistos Ware

Hem / Butik

Det godas skattkammare - Kallistos Ware

120 kr
ISBN: 978-91-980350-3-2
Det godas skattkammare av metropoliten Kallistos Ware är en introduktion till den unika samlingsvolym som kallas Filokalia, med texter från 300-talet till 1300-talet. Filokalia utgör en vägledning till bön och ett rikt inre liv, och den betraktas i ortodox tradition som den viktigaste boken vid sidan av Bibeln.
  • Köp 10 för 102 kr
Maximum quantity exceeded
Minimum purchase amount of 0 is required
Maximum purchase amount of 0 is allowed
120.000
Förlag: Silentium
Facebook
Twitter
Email
LinkedIn
  • Beskrivning
  • Specifikation
Det godas skattkammare av metropoliten Kallistos Ware är en introduktion till den unika samlingsvolym som kallas Filokalia, med texter från 300-talet till 1300-talet. Filokalia utgör en vägledning till bön och ett rikt inre liv, och den betraktas i ortodox tradition som den viktigaste boken vid sidan av Bibeln. Vad är Filokalia? Vem har sammanställt dessa texter och varför? Finns det en inre enhet i texterna, en distinkt ”filokaliskt” spiritualitet? Frågor som dessa besvarar Kallistos Ware i Det godas skattkammare. I bokens andra del förmedlar Kallistos Ware vägledning till ett liv i bön med hjälp av den undervisning om Jesusbönen som gavs av Ignatius Brianchaninov, en av Rysslands andliga fäder på 1800-talet. Författaren skriver inledningsvis i denna del av boken: ”Bönen är det sanna livet, vår högsta uppgift. Utan bön blir vi inte genuint mänskliga. Vi är skapade för bön, liksom vi är skapade för att tala eller tänka. Men hur skall vi då be?”
Utgiven år 2013 Trådhäftat mjukband, 64 sidor