Butik

Silentium Ande och kropp - Ingmar Svantesson När nutida andliga författare ibland framstår som bleka utmanas många av de tidiga munkarnas radikalitet. Det kan bädda för ett oväntat följdproblem. En sak är att fascineras för stunden, en annan sak att hålla ut i längden. Med utgångspunkt i den helige Benedictus regel från 500-talet visar benediktinmunken, fader Ingmar Svanteson, på en gyllene väg mellan ytterligheter. I sin regel förmedlar Benedictus ökenfädernas radikalitet i en form som gör den ”levbar” för ett helt liv, inte bara för entusiaster eller under en kort tid.
140.00 kr

Hem / Butik

Ande och kropp - Ingmar Svantesson

0 Recentioner
140 kr
Ande och kropp - Ingmar Svantesson

Hem / Butik

Ande och kropp - Ingmar Svantesson

140 kr
ISBN: 91-974039-3-8
När nutida andliga författare ibland framstår som bleka utmanas många av de tidiga munkarnas radikalitet. Det kan bädda för ett oväntat följdproblem. En sak är att fascineras för stunden, en annan sak att hålla ut i längden. Med utgångspunkt i den helige Benedictus regel från 500-talet visar benediktinmunken, fader Ingmar Svanteson, på en gyllene väg mellan ytterligheter. I sin regel förmedlar Benedictus ökenfädernas radikalitet i en form som gör den ”levbar” för ett helt liv, inte bara för entusiaster eller under en kort tid.
  • Köp 10 för 119 kr
Maximum quantity exceeded
Minimum purchase amount of 0 is required
Maximum purchase amount of 0 is allowed
140.000
Förlag: Silentium
Facebook
Twitter
Email
LinkedIn
  • Beskrivning
  • Specifikation
  • Kundrecensioner (0)
När nutida andliga författare ibland framstår som bleka utmanas många av de tidiga munkarnas radikalitet. Det kan bädda för ett oväntat följdproblem. En sak är att fascineras för stunden, en annan sak att hålla ut i längden. Med utgångspunkt i den helige Benedictus regel från 500-talet visar benediktinmunken, fader Ingmar Svanteson, på en gyllene väg mellan ytterligheter. I sin regel förmedlar Benedictus ökenfädernas radikalitet i en form som gör den ”levbar” för ett helt liv, inte bara för entusiaster eller under en kort tid. Boken Ande och kropp innehåller texter som tar upp förhållandet mellan arbete och vila, fastan som en väg till glädje och inte minst kroppens betydelse för det inre livet. I förgrunden finns hela tiden frågan: Hur finner man det rätta måttet, vägen mellan den överdrivna strängheten och den slappa eftergivenheten? Utgiven 2005. 64 sidor.
Utgiven år 2005 Trådhäftat mjukband, 64 sidor
Det finns ännu inga recensioner
Please sign in or create an account to submit a review for this product.