Butik

Silentium Omvändelsens väg - Samuel Rubenson Är omvändelsen en engångshandling, en tydlig och avgörande vändpunkt i livet? Är den något dagligt som därför måste upprepas? Eller är den en väg, ett fortskridande?
120.00 kr

Hem / Butik

Omvändelsens väg - Samuel Rubenson

120 kr
Omvändelsens väg - Samuel Rubenson

Hem / Butik

Omvändelsens väg - Samuel Rubenson

120 kr
ISBN: 91-974039-2-X
Är omvändelsen en engångshandling, en tydlig och avgörande vändpunkt i livet? Är den något dagligt som därför måste upprepas? Eller är den en väg, ett fortskridande?
  • Köp 10 för 102 kr
Maximum quantity exceeded
Minimum purchase amount of 0 is required
Maximum purchase amount of 0 is allowed
120.000
Förlag: Silentium
Facebook
Twitter
Email
LinkedIn
  • Beskrivning
  • Specifikation
Är omvändelsen en engångshandling, en tydlig och avgörande vändpunkt i livet? Är den något dagligt som därför måste upprepas? Eller är den en väg, ett fortskridande? Med dessa för varje kristen närgångna frågor söker sig professor Samuel Rubenson till ökenfäderna på 300-talet, och i synnerhet till Evagrios av Pontos, en av öknens mest betydande andliga lärare när det kommer till kristen efterföljelse. Med Evagrios, som kallats den kristna själavårdens fader, som vägvisare tecknar författaren omvändelsens väg på ett sätt som kan hjälpa den som kört fast i ofruktbara tankemönster. Han visar hur inre ro och stabilitet kan växa fram i ett liv där daglig erfarenhet och praxis flätas samman med självkännedom och andlig insikt. Centrala begrepp på denna väg är vad som på grekiska kallas askes, apatheia, agape och theoria, just de ”vägmärken” som inspirerade biskop Martin Lönnebo i skapandet av den så kallade Frälsarkransen. Utgiven 2002. 48 sidor
Utgiven år 2002 Trådhäftat mjukband, 48 sidor