Butik

Silentium Enhet ger liv - Matta al-Miskîn Makariosklostrets andlige ledare, fader Matta al-Miskin, tillhörde en liten grupp unga munkar som i mitten av 1900-talet greps av möjligheten att i vår tid gå i ökenfädernas fotspår. Han lämnade sin begynnande karriär och sökte sig ut till ökenklostren för att så småningom leva som eremit i tio år tillsammans med några få lärjungar.
120.00 kr

Hem / Butik

Enhet ger liv - Matta al-Miskîn

120 kr
Enhet ger liv - Matta al-Miskîn

Hem / Butik

Enhet ger liv - Matta al-Miskîn

120 kr
ISBN: 91-974039-0-3
Makariosklostrets andlige ledare, fader Matta al-Miskin, tillhörde en liten grupp unga munkar som i mitten av 1900-talet greps av möjligheten att i vår tid gå i ökenfädernas fotspår. Han lämnade sin begynnande karriär och sökte sig ut till ökenklostren för att så småningom leva som eremit i tio år tillsammans med några få lärjungar.
  • Köp 10 för 102 kr
Maximum quantity exceeded
Minimum purchase amount of 0 is required
Maximum purchase amount of 0 is allowed
120.000
Förlag: Silentium
Facebook
Twitter
Email
LinkedIn
  • Beskrivning
  • Specifikation
Översättning från arabiskan samt förord: Samuel Rubenson Efterskrift: Gunnel Vallquist Makariosklostrets andlige ledare, fader Matta al-Miskin, tillhörde en liten grupp unga munkar som i mitten av 1900-talet greps av möjligheten att i vår tid gå i ökenfädernas fotspår. Han lämnade sin begynnande karriär och sökte sig ut till ökenklostren för att så småningom leva som eremit i tio år tillsammans med några få lärjungar. När patriarken 1970 bad honom rusta upp Makariosklostret, inleddes en process som förvandlade klostret till centrum för väckelsen i den koptiska kyrkan. Fader Mattas författarskap är omfattande, men ett av viktigaste budskap handlade alltid om kallelsen till enhet. I likhet med sin viktigaste läromästare, Isak Syriern på 600-talet, var han en radikal ekumen som utmanande sin egen kyrka liksom hela kristenheten att ta steg mot en djupare enhet. Enhet ger liv är en sammanfattning av fader Mattas vision och kristen enhet. Han ställer bland annat frågan: Var börjar vi, med bokstaven eller med anden, men läran eller med livet? Och konstaterar: ”Vi måste börja leva tillsammans i trons enda och innersta väsen innan vi kan enas om innehållet. Boken har översatts från arabiska av professor Samuel Rubenson, som även skrivit ett förord där fader Matta presenteras. I en efterskrift reflekterar professor Gunnel Vallquist över det radikala budskap om enhet som fader Matta representerar. Utgiven 2000. 80 sidor.
Utgiven år 2000 Trådhäftat mjukband, 80 sidor